برای روزهای گرم تابستان ؛ فواید درمانی طالبی
طالبی یكی از بهترین منابع ویتامین آ است و مملو از بتاكاروتن بوده كه در بدن تبدیل به ویتامین آ میشود. بتاكاروتن یك آنتی اكسیدان بسیار عالی است كه از سرطان پیشگیری میكند، كلسترول را كاهش میدهد و درصد بیماریهای قلب و عروق را به طرز چشمگیری كم میكند. این ویتامین در بهبود بینایی وحفظ سلامت و طراوت پوست، نقش ارزنده ای دارد. بهعلاوه بتاكاروتن بالای طالبی، مانع بروز آب مروارید در سالمندان میشود.
طالبی همچنین حاوی ویتامین ث و علاوه بر آن، مواد مغذی دیگری مثل پتاسیم، اسید فولیك، فیبر، منیزیم، ید و ویتامینهای ب6 است.وجود مجموعهای از ویتامین ها، به خصوص ویتامینهای گروه ب در این میوه، آن را به ماده ای بسیار خوب برای تنظیم متابولیسم در بدن تبدیل كرده و از این رو میوه ای بسیار مفید برای افزایش وزن كودكان و نوجوانان و افراد لاغر است.
طالبی میوه ای خنك و اشتها آور است و به دلیل دارابودن درصد بالای آب، فیبر و مواد معدنی مناسب، ادرارآور و ملین است.مصرف این میوه همچنین به افرادی كه از كم خونی رنج میبرند، توصیه میشود. مطالعات نشان داده است كه افرادی كه از آسم رنج میبرند، درصورت استفاده از میوههایی كه خاصیت آنتی اكسیدانی بالایی دارند، كمتر دچار حملات تنفسی میشوند.
از این رو مصرف طالبی برای كسانی كه سل ریوی دارند، مفید است.طالبی و گرمك به دلیل دارابودن مقدار زیادی فیبر برای كسانی كه از یبوست رنج میبرند، مفید است.همچنین میوههایی كه پتاسیم بالایی دارند نظیر طالبی، موز، سیب و… از بروز نارسایی قلبی جلوگیری كرده و درصورت بروز، از شدت آن میكاهند.
از آنجا كه كلسترول، فشارخون و هموسیستیئن بالا، زمینهساز بروز بیماریهای قلبی هستند، مصرف طالبی به دلیل دارابودن مواد مغذی برای كنترل این سه فاكتور، مفید است و در سلامت قلب نقش كارآمدی دارد. البته افرادی كه از بیماری قند رنج میبرند در مصرف طالبی باید جانب احتیاط را رعایت كنند.همچنین دانشمندان با تحقیق بر پوست میوههایی مثل خربزه و طالبی دریافتهاند كه پوست این میوهها میتواند منبعی برای مسمومیت غذایی باشد؛ از این رو شستن كامل میوهها بسیار توصیه میشود.
فواید تغذیهای: طالبی یكی از بهترین منابع ویتامین آ است و مملو از بتا كاروتن است كه در بدن تبدیل به ویتامین آ میشود. در یك فنجان آب طالبی فقط 56 كالری انرژی وجود دارد ولی 129درصد نیاز روزانه ما به ویتامین آ را تامین میكند كه تاثیر آن در بهبود بینایی و پوست بدن بر همه واضح است.طالبی یكی از غنیترین میوههای حاوی ویتامین ث است. طالبی علاوه بر ویتامینهای آ و ث حاوی مواد مغذی مفید دیگری مثل پتاسیم، فولات، فیبر، منیزیم، ید و ویتامینهای ب6،ب3،ب5 وب1 است.
خواص درمانی :
1- طالبی میوهای اشتها آور است.
2- طالبی، ادرارآور، نرم كننده (ملیّن) و موجب طراوت و شادابی پوست بدن است.
3- خوردن طالبی، بعد از غذا برای درمان كمخونی مفید است.
4- مصرف طالبی برای كسانی كه سل ریوی دارند و یا مبتلا به یبوست و بواسیر هستند، مفید است.
5- گرمك سرشار از ویتامینهای آ وث و سلولز است.
6- گرمك ملّین است؛ مخصوصاً برای كسانی كه از یبوست رنج میبرند مفید است.
7- گرمك و طالبی، تشنگی را در تابستان تسكین میدهد.
8- گوشت طالبی برای تسكین سوختگیهای سطحی یا درمان ورم پوست موثر است.
9- آب طالبی برای نرم نمودن پوست مفید است.
احتیاط لازم : 1- كسانی كه مرض قند دارند باید در خوردن طالبی جانب احتیاط را رعایت كنند و کمتر مصرف كنند.
2- كسانی كه ورم معده دارند، نباید در مصرف طالبی زیادهروی كنند.