هر شهید، یک وبلاگ
ارائه الگوی ملموس از حیات طیبه و شناساندن شهیدان به عنوان نماد انسان مطلوب و سبک زندگی آنان در زمانهای که خیلی از ما دور نیست، همیشه یکی از هدف گذاریهای و دغدغه های فرهنگی جمهوری اسلامی بوده است و معرفی شهیدان امری حیاتی برای باورمندان این فرهنگ در راستای استمرار آن است.
موسسه فرهنگی مبشر صبح در راستای معرفی شهدا به نسلهای آینده اقدام به راه اندازی سرویس وبلاگ دهی با نام شهید بلاگ نموده است. نحوه ثبت وبلاگ به نام شهید مورد نظر به این شکل است که هر یک از افراد با در نظر گرفتن ملاحظات خود اعم از اینکه شهیدی را به دلیل نسبت خانوادگی، هم محلی بودن، هم شهری بودن، علاقه خاص و… انتخاب کرده و پس از آن با جمع آوری اطلاعات از طریق آموزش نحوه برقرای ارتباط با خانواده شهید و نحوه جمع آوری اطلاعات آن شهید به تکمیل اطلاعات از طریق مصاحبه با خانواده شهید، بستگان، همرزمان و نیز جمع آوری تمام آثار به جای مانده از شهید از قبیل زندگینامه، خاطرات، نامه ها، دستنوشته، وصیت نامه، عکس، صوت، فیلم می پردازد و نسبت به تامین محتوی وبلاگ اقدام می کند و در مناسبتهای مختلف مانند: سالروز تولد، سالروز اعزام به جبهه، سالروز شهادت، سالروز عملیاتهاو … اقدام به اطلاع رسانی و ایجاد مطلب جدید در وبلاگ می نماید.
در این طرح برای نظارت بر محتوی و دسترسی راحت تر تمام وبلاگ ها، سرویس دهنده اختصاصی به نام Shahidblog.ir به طور آزمایش راه اندازی شده است.
این طرح در فاز اول اجرا از یکی از مناطق شهرداری تهران آغاز می شود تا با یافتن مشکلات اجرایی طرح و کسب تجربه، امکان گسترش آن به کل شهر تهران تسهیل شود و در فاز بعدی و پس از انجام موفق طرح در شهر تهران، طرح در همه استانها، شهرها و دهستانها به اجرا در می آید. در مرحله بعدی نیز، با اجرای کامل طرح در سطح کشور و رسیدن به 300 هزار وبلاگ برای معرفی شهدای انقلاب و دفاع مقدس، فاز بین المللی طرح برای معرفی شهدای نهضت جهانی اسلام به زبانهای عربی، انگلیسی، اردو و ترکی راه اندازی می شود.
از جمله مزایای این طرح می توان به جمع آوری و یکپارچه کردن وبلاگهای شهدا ، امکان برگزاری دورههای آموزشی تخصصی، تسهیل راه اندازی وبلاگ شهدا، از بین بردن هزینه راه اندازی سایتهای شهدا اشاره کرد.
همچنین نوشتن در وبلاگ به دانش بالایی در زمینه HTML نیازی ندارد چرا که وبلاگ ها از نظر سیستم مدیریت محتوی (CMS) بسیار آسان و ساده طراحی شده اند.
ساختن وبلاگها بسیار راحت است و فقط باید فرم مختصر و ساده ای را که بیشتر از چند دقیقه طول نمی کشد، پر کرد تا صاحب وبلاگ شد. برای گذاشتن مطلب هم در آن نیازی به اتصال به اینترنت نیست و می توان مطلب را تایپ و پس از اتصال آن را در وبلاگ قرار داد.
وبلاگها به دلیل سهولت ساخت و استفاده آنها و همچنین زبان ساده ای که دارند به قشر خاصی از جامعه محدود نیستند. وبلاگها می توانند به صورت منفرد یا بعضاً هماهنگ با هم از طریق تمرکز روی موضوعی خاص نقش مؤثری در جلب توجه و تحریک افکار عمومی داشته باشد.
با اجرای موفق این طرح در آینده ای نزدیک به ازای هر شهید دفاع مقدس، انقلاب اسلامی و نهضت جهانی اسلام یک وبلاگ با اطلاعات جامع و در واقع بانک اطلاعاتی مناسب از شهدای دفاع مقدس، روحیات، خاطرات و منش آنها، به زبانهای مختلف روی شبکه جهانی اینترنت قرار می گیرد و آماده استفاده برای تمام جهانیان است و از آن مهم تر اینکه هر یک از شرکت کنندگان در این طرح با برقرای ارتباط روحی و عاطفی با شهید از برکات معنوی و وجودی آن شهید بهره مند میشوند و عطر دل انگیز ایثار و جهاد و شهادت در فضای مجازی منتشر میگردد و امکان استفاده بهتر از بستر اینترنت برای معرفی هر یک از شهدای گرانقدر که خون هرکدام می تواند بیدار کننده انسانها باشد، فراهم می شود.
با ارایه اولیه طرح در نمایشگاه رسانه های دیجیتال سال 88 حدود نهصد نفر در طرح ثبت نام کردند که این امر نوید استقبال پرشور در آینده با عنایت حضرت حق را دارد. اما متاسفانه به دلیل عدم حمایت لازم از سوی ارگانهای ذیربط است این طرح که به نظر کارشناسان می تواند پر کننده خلاهای بسیاری باشد هنوز اجرایی نشده است.
جواد شادانلو-هفته نامه ی ” 9 دی”