یک نکته آموزنده برای "بانوان بهشتی"
در فرهنگ اسلامی حیا و عفت به عنوان یک خصلت انسانی مبنای روابط زن و مرد است. قرآن کریم در داستان آفرینش آدم و حوّا به تلاش آنها برای ستر عورت اشاره میکند که ناشی از کشش فطری و درونی به حیاست.
فلسفه پوشش در مکتب اسلام چند چیز است:
1ـ ارزش و احترام زن:زن مسلمان در جامعه، تجسم عفت و حیاست و داشتن پوشش، او را محترم داشته، از نگاههای ناپاک و آلوده مصون میدارد و این مقامی ارزشمند و جایگاهی والا برای او به ارمغان میآورد.
2ـ استواری اجتماع: زنان بخش عظیمی از نیروی فعال جامعه را تشکیل میدهند و با حضور در ابعاد مختلف: سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی نقش مؤثری را در پیشرفت و رشد ملتها به عهده میگیرند. حضور بانوان در محیط کار و فعالیت، همراه با پوشش مناسب، آنها را از تعرض نامحرمان حفظ کرده و سبب میشود با امنیت و آرامش خاطر به انجام وظایف بپردازند. در فضایی که معاشرت زن و مرد آزاد باشد، فساد و بیبند و باری رشد کرده و به ضعف و رکود فعالیتهای اجتماعی میانجامد.
3ـ تحکیم پیوند خانوادگی: ارتباط صمیمی بین زن و شوهر، بقای کانون گرم و پرنشاط خانواده را تأمین نموده، این هدف حاصل نمیشود مگر با محدود کردن بهرهوریهای مشروع، در خانواده و منع لذتجوییهای غیر مشروع در محیط اجتماع. در پرتو پوشش و حجاب واقعی به روابط آزاد زن و مرد پایان داده میشود و آنها خود را ملزم به پاسداری از حریم و بنیان خانواده میدانند و از گسیختن و نابودی ارتباطات خانواده جلوگیری به عمل میآورند.
4ـ امنیت و آرامش روانی: سست شدن حریم حیا و عفاف بین زن و مرد سبب هیجانات و تقاضاهای فزاینده جنسی میشود و به دنبال آن امنیت از افراد جامعه سلب میگردد. دین مبین اسلام بر زنان واجب کرده که با حُجْب و حیا قدم به اجتماع گذارند و با رفتارهایی ناشایست فضای جامعه را ملتهب نکنند و خود و دیگران را به گرداب متلاطم گناه نکشانند. در ضمن از مردان میخواهد با نگاههای هرز و حرام سلامت جامعه را از بین نبرند.